Terug naar overzicht

Jezus voeten gezalfd door een zondares

Deze content is alleen beschikbaar nadat u cookies heeft geaccepteerd.

Lukas 7:37-38

En zie, een vrouw in de stad die een zondares was, kwam te weten dat Hij in het huis van de Farizeeër aanlag, en zij bracht een albasten fles met zalf mee. 
En staande achter Zijn voeten, begon zij huilend Zijn voeten nat te maken met tranen, en zij droogde ze af met het haar van haar hoofd, en zij kuste Zijn voeten en zalfde ze met de zalf.

Volledige bijbeltekst

Lukas 7 vers 37 en 38
37 En zie, een vrouw in de stad die een zondares was, kwam te weten dat Hij in het huis van de Farizeeër aanlag, en zij bracht een albasten fles met zalf mee. 
38 En staande achter Zijn voeten, begon zij huilend Zijn voeten nat te maken met tranen, en zij droogde ze af met het haar van haar hoofd, en zij kuste Zijn voeten en zalfde ze met de zalf.

Uitleg bij dit schilderij

Deze content is alleen beschikbaar nadat u cookies heeft geaccepteerd.
Jezus is uitgenodigd voor de maaltijd in het huis van een Farizeeër. Tijdens de maaltijd komt een vrouw uit de stad het huis binnen. Ze staat bekend als een zondares. Ze maakt Jezus’ voeten nat met haar tranen, droogt ze af met haar haren, kust Zijn voeten en zalft ze met kostbare zalf. 

De Farizeeër denkt bij zichzelf: als Jezus een profeet is, zou Hij wel weten wat voor vrouw dit is! Omdat Jezus de gedachten van de gastheer kent, vertelt Hij hem een gelijkenis over twee schuldenaars. Je leest deze gelijkenis aan het einde van Lukas 7.
Jezus zegt vervolgens: "Daarom zeg Ik u: Haar zonden, die veel waren, zijn haar vergeven, want zij heeft veel liefgehad; maar aan wie weinig vergeven wordt, die heeft weinig lief".

En Hij zei tegen haar:
"Uw zonden zijn u vergeven". 
De daad van de vrouw laat haar geloof in Jezus zien, en ook de diepe liefde en toewijding aan Hem.

Stel een vraag over dit schilderij

{{ errors.first("field_10") }}
{{ errors.first("field_11") }}
{{ errors.first("field_12") }}
{{ errors.first("privacy") }}
Download gratis de afbeelding liever een afdruk op canvas?